Produkte të reja

Buqete Me Lule

#4420

New

19,99 €

- +

Është e pamundur qe çdo person të kete dijeni per kuptimin e seciles lule. Secili e di se një e kuqe u rrit per tu dhuruar për raste romantike dhe se njeriu nuk mund te dërgoj trëndafila të verdhë ne funeral.

A e dini se lulet kanë kuptime te shumta? Dhe se ka lule te ndryshme te cilat jane te pershtatshme per raste të veçanta?

·         Në kohën Viktoriane, lulet e caktuara kishin kuptime të veçanta, sepse përzgjedhja e luleve ishte e kufizuar dhe njerëzit përdornin më shumë simbolet dhe gjestet për të komunikuar sesa fjalët. Por sot, me kaq shumë zgjedhje te luleve, nuk ka rregulla është ndjenjë që i jep dhuratës kuptimin e saj. Luleshitësit tuaj mund të ju ndihmojne qe të dërgoni mesazhin e duhur. Shumë njerëz kujtojne shume momente ose dergojne mesazhe permes lules, një lule ose ngjyre mund t`ia kujtojne atyre  një ngjarje të veçantë apo moment të jetës së tyre.

·         Lule janë një pjesë e rasteve të rëndësishme në jetën tonë. Ata janë dukshëm të pranishëm në ditëlindje, funerale, diplomime, dasma, 8 mars etj që formojnë një pjesë integrale të jetës sonë.

“Gezuar ditelindjen”, “Urime”, “Faleminderit shume”, “ Te dua”, “ Me ka marr malli”, jane shume fjale qe nje lule mund t`i shprehe. Shumica e njerëzve nuk e konsiderojnë lulen si dhurate. Në mënyrë të ngjashme, njerëzit të cilët marrin lule nuk mund të din kuptimin e tyre dhe kështu e humbasine mesazhin thelbesor. Çdo ditë, miliona dhuratat shkëmbehen nga njerëz që duan të dërgojnë te fala mes miqëve dhe merita te shumta per të dashurit e tyre. Hulumtimi tregon se ata që e dërgojnë lule, në krahasim me dhurata të tjera, janë parë si më te suksesshem, kujdesshem dhe njerëze emocionalisht me inteligjent. Hulumtimet e shumta tregojne se:

·         Si burrat ashtu edhe gratë që i japin lule perceptohen si njerëz të lumtur, te arritur, të fortë, të aftë dhe të guximshëm;

M.J. Ryan, fituese e cmimit si autore e serise se librave  “Aktet e thjeshta te mirësisë”. Në librat e saj, ajo mëson individët se:

"Një person i suksesshëm nuk është domosdoshmërisht dikush me një shumë të parave dhe të mirave materiale, por dikush që është në mendje te njerëzve dhe se di se si t`i prek zemrat e tyre". Unë nuk mund të mendoj për asnjë send tjetër përveç luleve që ngjalle ndjenja pozitive dhe perceptime për të dy palet si per dhënësit ashtu edhe marrësit."...

Buketa përmbane këto lula:

Trendafila,
Një trëndafil i çdo ngjyre paraqet përkushtim maksimal
Dy trëndafila të ndërthurur së bashku shprehin "martohuni me mua"
Gjashtë trëndafila nënkuptojnë një nevojë të jenë të dashur apo të kujdesshem
Njëmbëdhjetë trëndafila sigurojne marrësit se ata janë me të vërtetë dhe thellësisht të dashur
Trembëdhjetë trëndafila tregojnë një admirues sekret)

Zambaka,
(Zambaku simbolizon pastërtinë dhe bukurinë rafinuar. Në bazë të ngjyrës apo lloji, Zambaku mund të përcjellë kuptime të ndryshme:
Zambaku i bardhe “Modestine dhe virgjërinë”
Zambaku portokalli “Pasion”
Zambaki i verdhe “Hare “
Zambaku i luginës “Ëmbëlsinë dhe pastërtinë e zemrës”
Zambaku i Pashkëve simbolozon “ Virgjëreshën Mari”)

Krizantema

(Në disa shtete të Evropës (për shembull, Francë, Belgjikë, Itali, Spanjë, Poloni, Hungari, Kroaci), Krizantemasimbolizojne përkuljen ndaj vdekjes keshtu ato janë përdorur vetëm për funeralet ose në varre, ndërsa llojet e tjera tëkrizantemes si ajo me ngjyre te bardhenë Kinë, Japoni dhe Kore, simbolizojne vajtimet ose hidhërim. Kurse në disa vende të tjera, ata përfaqësojnë ndershmërinë. Në Shtetet e Bashkuara, keto lule konsiderohen zakonishte si pozitive dhe si te gëzuara).

Zambaku “Calla”

Zambakët calla janë një nga lulet më të bukura, me një formë të veçantë si lule. Zambakët Calla vijën me një rrjet të gjerë të ngjyrave si: Hije të gjelbër, rozë, vjollcë, të verdhë dhe portokalli. Zambakëve Calla njihen si lule te shkëlqyera shtepijake, ato jane të mirë për shtretër, per buqeta apo edhe te dhurohen vetem.
Zambakët Calla jane të ditur per madhështinë dhe bukurinë e tyre. Kombinuar më ngjyrat e ndryshme zambaket callapercjellin llojllojshmeri te kuptimit te buqeten tuaj).

Gipsofil,
( Kjo lule është e njohur edhe me emrin e përbashkët si “Frymemarrja e bebes” apo “vuajtje”. Emri i saj rrjedh nga kuptimi i pastër nga zemra apo pafajësi. Ndoshta kjo është arsyeja pse ata janë gjetur shpesh si pjesë e një dekorim të flokëve për fëmijët në dasma dhe ngjarje të veçanta)

Costa Rica.

(Sipas traditës lokale Costa Rica.  sjell pasuri dhe fat të mirë. Ajo ngjall paqe dhe dashuri, si dhe shpresën për të ardhmen. Lule e saj është e thënë që të ketë vetëm një aromë të butë për shkak se ajo është e mbushur me ëndrra për t'u plotësuar.)

Me kete "Bukete" ju shprehni:
Dashuri, pasion, bukuri, pasterti, paqe dhe shprese.

No customer comments for the moment.

Write a review

Write a review

Produkte në kategori të njejtë

Next Previous
Scroll